Event


PERJUMPAAN SEMULA MyGenius Kids

Pada 30 Julai 2011, MyGenius Generation Consultant akan mengadakan perjumpaan semula alumni Mygenius yang akan diadakan bertempat di TamanTasik Titiwangsa. Tujuan ia dilaksanakan  adalah untuk mengeratkan hubungan silaturrahim serta melihat perkembangan terbaru alumni MyGenius,dan menajamkan lagi daya fokus dan konsentrasi kanak-kanak.

Berikut adalah lokasi alumni :

                                                              Wakaf untuk beristirehat

  Taman Permainan

                                                                  Kawasan yang lapang

Semoga program alumni MyGenius Generation akan berjalan dengan lancar dengan penglibatan kesemua Kanak-kanak serta ibu bapa MyGenius.

"Anak-anak cemerlang ibu bapa bahagia"
Workshop Program B.O.S.S pada 23 dan 24 JULAI 2011

Kemajuan Ilmu Pengetahuan dan teknologi telah menemukan kaedah baru untuk kanak-kanak yang mengalami kesukaran dalam belajar atau yang ingin mencapai ketahap yang optimum di dalam dunia pendidikan. Atas sebab itu kami akan mengadakan seminar/bengkel Mengaktifkan Otak Tengah selama 2 hari.

Bengkel anjuran My2G Consultant mampu memberikan manafaat dan kelebihan kepada para peserta dengan cara mereka mampu mengimbangi otak kanan dan otak kiri. Secara tidak langsung, mereka mampu meningkat daya konsenstrasi, berkeyakinan tinggi, minat belajar, menghafal dan membaca. Didalam bengkel ini juga kami akan memberikan bimbingan kepada ibu bapa bagaimana untuk mendekati serta membentuk anak-anak mereka. Ianya ditambah pula dengan Laporan Bio-Rythm yang akan diberikan kepada ibu bapa setiap bulan. Bengkel selama 2 hari ini akan berlangsung di menara TM bersamaan 23 dan 24 julai 2011.

Antara manfaat Bengkel ini ialah :
 • Meningkatkan daya kerja Otak kiri dan Otak kanan
 • Meningkatkan daya konsestrasi (fokus)
 • Meningkatkan daya kreatif
 • Menambahkan daya ingatan
 • Mempercepatkan proses pemahaman 
 • Mengubahkan sifat keperibadian yang lebih murni
 • Meningkatkan potensi bakat
 • Keseimbangan hormon 
 • Menstabilkan emosi
 • Meningkatkan rasa keprihatinan terhadap persekitaran
Cara penyampaian 
 1. Audio Therapy penggiat Otak Tengah
 2. Motivasi dan pengembangan diri
 3. Kaedah membaca cepat
 4. Latihan senaman Otak
 5. Pemetaan fikiran
 6. Latihan meningkatkan memori
 7. Kaedah membaca mata tertutup(BFR)
 8. Permainan
 9. Emosional dan kerohanian
 10. Sesi ibubapa
Segala pertanyaan anda boleh email kan ke mygeniusgeneration@gmail.com atau anda boleh terus menghubungi kami 019-222 3222Preview yang telah dijalankan di menara TELEKOM MALAYSIA pada 1 JULAI 2011 bertempat di tngkat 50 menara TM.

Kerjasama yang bagus serta sambutan yang mengalakkan daripada para hadirin yang hadir.PREVEIW AND WORKSHOP PROGRAM B.O.S.S
WORKSHOP : 23 & 24 JULAI 2011 AT MENARA TELEKOM